Avui surt publicada al DOGC la convocatòria del Fons tecnològic. Es podran presentar les sol·licituds a partir del dia 15 a les 9 del matí i fins el 19 de gener a les 2 del migdia. Les accions s’han d’executar entre l’1 de gener del 2022 (és a dir, pot ser que ja s’hagin fet) i fins el 30 de setembre del 2023. Enllaç a la resolució.

Seran subvencionables les següents actuacions:

En l’àmbit de les empreses de comerç:

– Projectes de noves tecnologies dirigides a millorar diferents àrees de l’estratègia comercial en línia i de comunicació, del model de negoci i de l’experiència de compra, es subvencionaran despeses relacionades amb:

 1. La millora de l’atenció, relació i coneixement de la clientela, i la seva fidelització mitjançant l’ús de noves tecnologies i tècniques d’analítica avançada
 2. Despeses per fomentar la omnicanalitat dels models de negoci i la millora de l’experiència de compra en l’entorn digital, creació d’una botiga online
 3. Despeses relacionades amb la implementació de solucions de ciberseguretat
 4. Despeses per al desenvolupament d’aplicacions informàtiques dissenyades per telèfons mòbils o altres dispositius o mitjans digitals que serveixin per promocionar productes i serveis.
 5. Despeses de contractació de serveis d’assessorament tecnològic efectuat per persones acreditades mitjançant el segell d’assessors i assessores tecnològiques del Consorci de Comerç, Artesania i Moda.

– Despeses referides a la transformació del punt de venda:

 1. Digitalització de la gestió del comerç.
 2. Transformació digital del comerç no sedentari
 3. Aplicació de noves tecnologies en el punt de venta per millorar i actualitzar el procediment de pagament i evitar cues i aglomeracions.
 4. Adquisició de mobiliari tecnològic i eines tecnològiques per a l’establiment físic: balances, ordinadors, tauletes …. sempre que siguin per a ús directe de l’establiment o de la seva clientela
 5. Interactivitat: etiquetes NFC, codis QR….)
 6. Implantació d’etiquetes electròniques RFID
 7. Sistemes de comptadors de persones
 8. Sistemes de mesura del tràfic de persones a les diferents àrees de la botiga (mapes de calor)

– Despeses relatives a la sostenibilitat i a l’economia circular:

 1. Inversions per disminuir el consum d’envasos i embalatge.
 2. Adopció de noves tecnologies per disminuir els costos i l’impacte mediambiental de la distribució comercial, lliuraments i devolucions, sobretot per al que fa referencia a l’últim quilòmetre.
 3. Instal·lació de sistemes digitalitzats de punts de recollida (compra de guixetes i/o armaris amb el software corresponent) dins dels establiments físics en trama urbana consolidada.

En l’àmbit de les entitats i associacions de comerç:

 1. Millora de l’atenció i relació i coneixement de les persones consumidores i la seva fidelització mitjançant l’ús de noves tecnologies i tècniques d’analítica avançada
 2. Inversió en canals digitals de les associacions
 3. Publicitat i comunicació en mitjans o suports digitals
 4. Mètriques i anàlisis del mercat
 5. Solucions de ciberseguretat a nivell associatiu
 6. Adquisició de mobiliari i eines tecnològiques
 7. Formació destinada a millorar l’ús i gestió d’eines tecnològiques en el comerç, marketing digital, tècniques de fidelització i explotació i anàlisi de dades vinculats amb la venta online.