L’Associació Cerdanyola Comerç i Serveis entenem que una de les nostres primeres funcions és prestigiar el comerç urbà, la compra de proximitat a les botigues dels nostres carrers i places.

És per aquest moriu que durant elprimer trimestre d’aquest 2016 hem engegat -i pensem mantenir a cada actuació que fem- la campanya Fem Cerdanyola, fes comerç. Aquest missatge s’està difonent des dels nostres 200 comerços associats, els mitjans de premsa locals i els suports publicitaris d’autobusos urbans i minideixalleries, a més d’internet i xarxes socials. Així, volem recordar a la ciutadania els valors del comerç urbà i el que aporta a Cerdanyola del Vallès.

Des de l’associació defensem que la configuració de les nostres ciutats descansa en una xarxa d’establiments que romanen oberts la major part del dia i la major part de la setmana, amb serveis i productes de qualitat i de confiança i, sovint, servits per persones a qui coneixem molt bé.

La campanya recorda que el comerç dóna vida a la ciutat: ajuda a la neteja, la il·luminació i la seguretat, i també genera ocupació de qualitat i contribueix via impostos a la hisenda local. Fa, en definitiva, que les ciutats estiguin ben vives.

Cerdanyola Comerç i Serveis convida la ciutadania a pensar en una ciutat sense comerç, amb les persianes abaixades tot l’any, els carrers i places foscos, bruts i insegurs, i l’Ajuntament amb menys recursos per invertir. Probablement, els ciutadans, les famílies, els nens, els avis… preferirien no sortir a passejar en aquest context.

Per ajudar a conjurar aquest perill, i per garantir que el comerç continua fent ciutat, l’associació de comerciants ha impulsat el Fem Cerdanyola, Fes Comerç, on convidem a comprar a Cerdanyola, perquè els beneficis per a la ciutat són enormes i van molt més enllà del manteniment del teixit comercial que ens és propi.