Ahir vam participar en la Jornada de treball organitzada des del servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, per abordar la problemàtica dels locals comercials buits a la ciutat, un fet que sembla que va a més i que està despullant perillosament els eixos comercials de la nostra ciutat.

Els responsables polítics -Ajuntament, Diputació i Consell Comarcal- van apuntar la importància d’intervenir-hi per preservar el nostre model de comerç i de ciutat.

S’hi va presentar la Guia per a l’impuls de pactes locals per a la mobilització dels locals comercials buits, de la Diputació, i es va insistir força en la necessitat que propietaris, emprenedors i administracions treballin conjuntament per trobar solucions.

A la jornada es va parlar de dues vies: convertir en habitatge locals que no es trobin als eixos comercials, amb la possibilitat que sigui HPO, i provar d’especialitzar alguns sectors en determinades activitats.

En qualsevol cas, cap fórmula màgica, molts estudis i molt pocs exemples reals, a causa de la despesa que suposaria qualsevol de les opcions.