El president i la gerent de Cerdanyola Comerç i Serveis, Xavi Olivé i Marta González, han participat en la Primera Trobada d’Associacions de Comerciants de Catalunya, celebrada aquest 6 de març a Reus. La Trobada la impulsava el Consorci de Comerç, Artesania i Moda del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus.

El Conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va posar en valor les associacions de comerciants com a motors de cohesió social i com a referents del comerç de proximitat. També va anunciar que el Govern té enllestit l’avantprojecte de Llei de l’últim tram, amb l’objectiu de mitigar els problemes que provoca el lliurament de productes adquirits a distància en matèria de mobilitat i respecte al medi ambient.

A continuació, va tenir lloc la taula rodona ‘Experiències singulars’ amb: Marta Julià, de la Federació de Comerç de la Selva; M. Dolors Corominas i Montse Marsiñach, de l’Associació de Comerciants de Solsona; Jordi Vilaró, de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, i Cèlia Bermúdez, tècnica d’Empresa de l’Ajuntament de Reus.

També hi va haver diversos espais de networking al votant de qüestions com les APEU, les carteres de serveis, la sostenibilitat i el nou model de cosum, la interpretació dels espai urbans i l’activitat econòmica i com impulsar l’impacte de les accions qeue duen a terme les associacions de comerç.

Finalment, es va celebrar una altra taula rodona sobre Comerç i ciutat: visions de futur, amb Xavier Orcajo, de Berga Comercial; Núria Macià, de l’agència d’emprenedoria Creacció; Pròsper Puig, President de l’Eix Comercial de Sant Andreu i vicepresident d’Eixos Barcelona, i Maria Segarra, de Magnific Place.

La cloenda de la trobada va anar a càrrec del secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, qui va recordar que “el comerç de proximitat és cada cop més important en la vida dels nostres pobles i ciutats” i que “el nostre comerç és un model d’equilibri de formats comercials”.

El president de Cerdanyola Comerç, Xavi Olivé, ha valorat que “s’ha posat en valor la importància de les associacions de comerciants i la seva gestió professionalitzada i on s’ha reivindicat el paper cabdal de les entitats en el manteniment del model comercial català, un model que és ben viu però que ha d’adaptar-se als nou hàbits de consum dels consumidors actuals, sobretot els més joves. I també s’ha fet palès, que, sense la col.laboració público-privada, molts projectes no tirarien endavant.”